Nefilim - Schwarz, Asa, 1973- (Knižní klub : Euromedia Group, 2014)
Napínavý román se odehrává v současném Stockholmu a vypráví příběh Nory Barakelové, mladé aktivistky hnutí Greenpeace. Tato přitažlivá, moderní hrdinka vystupuje spolu se svými nejbližšími přáteli proti těm, kteří nejvíce přispívají ke klimatickým změnám. Souběžně pátrá po nadaci FON, což jsou lidé odvozující svůj původ od biblických "nefilim" a bojující i za cenu vraždění proti globálnímu oteplování.