Tajemství abatyše z Assisi - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2010)
Oldřich z Chlumu se stává členem družiny abatyše Anežky Přemyslovny. Ta se mu přizná, že ji k pouti nevedly jen zbožné úmysly.