Šikmý kostel : románová kronika ztraceného města : léta 1894-1921 - Lednická, Karin, 1969- (Bílá vrána, 2020)
Románová kronika někdejší pastevecké vesnice, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě - také kvůli těžbě uhlí. Dnes jen šikmý kostel strmě a varovně ční do pusté krajiny.