Johanka z parku - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2012)
Starostlivá maminka, vášnivá luštitelka sudoku a křížovek, která sem tam připálí jídlo, tatínek, dopravní policista usínající při televizních detektivkách, dvanáctiletý Miloš, o rok mladší Leoš a sedmiletá Oldřiška. A babička Hermína, kterou je možné zahlédnout zásadně v koupací čepici na kolečkových bruslích, na koloběžce či šplhající v parku na stromy. Je to právě ona, kdo roztočí vír podivných událostí, které třem sourozencům nedávají spát. Připadá vám tahle rodina trochu praštěná?