Poslední šance pro Janu : příběh, který se skutečně stal - Berger, Margot, 1949- (Víkend, 2009)
Jana nikdy nepočítala s tím, že by mohla skončit u soudu. Občas ukradla počítačovou hru nebo láhev alkoholu - to je přece zábava. Jenže pak byla odsouzena a musela nastoupit do útulku pro opuštěná zvířata. Pro ni to představuje noční můru. Nikdy nechápala, proč tolik holek z třídy šílí z koní. Do té doby, než dostala na starost týranou klisnu a pochopila, co to znamená mít za někoho odpovědnost. Přestala být lhostejná a po čase zjistila, že podívá-li se klisně do očí, cítí podivné pohnutí a souznění.