Veverka a Myška v Praze - Marešová, Jarmila, 1953- (Albatros, 2019)
Veverka s Myškou jsou zvědavé a trochu hubaté kamarádky. Vydaly se za babičkou do Prahy a krásy města objevují s cestovní kanceláří pana Havrana. Obletí s ním nejvýznamnější památky, a protože Havran umí krásně vyprávět, stane se z poznávání dějin úžasné dobrodružství a velká legrace. Cestovatelky na vlastní kožíšky poznají, jak lidé kdysi žili (navštíví třeba alchymistickou dílnu), a poslechnou si i tajuplné pražské legendy. Držte si čepice, odlétáme!