Oranžáda, Mazarén a Dartaňan - Lindgren, Barbro, 1937- (Knižní klub, 2015)
Tatínek, syn a dědeček, který je každý den něčím jiným - jednou námořníkem, jindy instalatérem, vedou roztomile ulítlý život v hloubi švédských lesů, a s nimi občas i pradědeček, téměř stoletý stařík, jenž bydlí na stromě a kuká jako kukačka. Garáž přestavěná na štičí rybníček? Nejlepší kamarád zloděj? Stodola plná krvežíznivých tygrů? Pipi Dlouhá punčocha by se od Oranžády, Mazaréna a Dartaňana mohla leccos přiučit.