Milenka - Steel, Danielle, 1947- (Ikar, 2018)
Mladá a půvabná Nataša žije pohodlný a bezstarostný život jako společnice velmi úspěšného a bohatého obchodníka. Do jejího života však vstoupí mladý nadějný malíř a Nataša tak musí zvažovat, jakým směrem se bude její život nadále ubírat. Krásná Nataša je společnicí a milenkou ruského miliardáře Vladimira. Oba pochází z nuzných poměrů a dělají vše pro to, aby se do nich nemuseli nikdy vrátit. Vladimir získává peníze ne vždy čestným způsobem a Nataša dělá přesně to, co od ní Vladimir vyžaduje. Za to je zahrnována přepychem a oběma tento způsob života vyhovuje. Během pobytu v Antibes, kde trávili čas na luxusní jachtě, se rozhodli povečeřet ve vyhlášené restauraci, kterou vlastnila vdova po slavném umělci Lorenzovi. Restaurace, plná Lorenzových obrazů, láká milovníky umění z celého světa. Lorenzův syn Theo, byl natolik fascinován Natašinou krásou, že začal malovat její portrét a snažil se dostat do její blízkosti. Dokáže se Nataša kvůli lásce vzdát všeho luxusu a žít obyčejný život?