Faraonka : ze života královny Hatšepsut - Vandenberg, Philipp, 1941- (Knižní klub, 2008)
Mladá Hatšepsut je nucena se ve svých čtrnácti letech provdat za nevlastního dvanáctiletého bratra Thutmose II., který je sice synem harémové dámy, ale nejstarším dědicem trůnu