Pro hrst diamantů - Jirounek, Petr (Krimi (MOBA, 2014)
Dáša Koulová, agentka českých tajných služeb, odlétá do Dar el Salaamu v Tanzanii, kde má za úkol sledovat dva podezřelé, Roberta Vosmíka a Libora Krupku. Na místě se ale ukáže, že Vosmík má v plánu odjet z Dar el Salaamu luxusním historickým vlakem do Kapského města, kdežto Libor Krupka se chystá zdolat Kilimandžáro. Před plahočením se po stěnách africké velehory dá Dáša přednost výletu přepychovým vlakem. Tam se ale záhy objeví mrtvola jednoho z pasažérů