Z pamětí císařova antikváže - Whitton, Hana, 1950- (Knižní klub, 2016)
Barvitý děj tohoto historického románu se odehrává na pražském dvoře císaře Rudolfa II. na přelomu 16. a 17. stol. Když Lorenzo de Strada, synovec antikváře Jacopa de Strady, obdrží od strýce pozvání do Prahy, neváhá ani na okamžik a vydá se na cestu. Pražský dvůr císaře Rudolfa II. už dávno proslul po celé Evropě, a to zejména vědami, povětšině okultními, a bohatými uměleckými sbírkami, které spravuje právě Lorenzův strýc. Lorenzo se však brzy seznámí i s odvrácenou stránkou rušné metropole a dvorskými intrikami, a netrvá dlouho, než se ocitne v nebezpečí