Ve spárech osudu - Cubeca, Karel Kostka (Klokan, 2010)
Než se stal Sebastianem Leopoldem Richardem von Kaunitz, prošel těžkým dětstvím. Narodil se prostitutce v pražském nočním klubu, jeho nejmilejší hračkou byla láhev od ginu. Ovšem usmálo se na něho štěstí - adoptovala ho šlechtická rodina. Ze dna společnosti vystoupal až k vrcholu. Pak vypukla druhá světová válka a vojenská mašinerie ho zase nekompromisně srazila mezi ubožáky, dokonce až na samou hranici přežití.