Robinson Crusoe - Pleva, Josef Věromír, 1899-1985 (Olympia, 1986)
Proslulý román Daniela Defoe z roku 1719 o dobrodružstvích Robinsona Crusoe a jeho životě na osamělém ostrově je ve zpracování J.V. Plevy upraven stylisticky i obsahově a přiblížen tak světu představ a myšlenek dnešního mladého čtenáře.