Karneval trpaslíků - Frýbort, Pavel, 1946-2007 (Šulc - Švarc, 2013)
Karneval trpaslíků se odehrává v poklidném podhorském městečku, které je před komunálními volbami zasaženo vlnou skandálů. Na pomoc přijíždí volební manažer Kroupa a v nádražní restauraci najde neocenitelného spojence. Číšník Vendelín ví z hospody o dění ve Smrčí vše. Místní rozhlas a televizi ovládá nejzdatnější obchodnice v městečku, opozici vede pan hoteliér s knihkupcem a trnem v oku je jim herna s nočním klubem naproti kostelu, povolená starostou za vysoký úplatek, nový majitel textilky vytuneloval fabriku a bude propouštět, a přitom vrabci na střeše si štěbetají, že pozemky kolem starého mlýna, kde žije podivín Rabas, skrývají léčivé prameny a bude se tam budovat golfové hřiště. Kroupovi se ve Smrčí zalíbí, chtěl by se tu usadit kvůli paní Naďové, ale plány mu komplikuje předvolební kampaň, kterou přijel zorganizovat