Láska v moll - Holcová, Milena, 1954- (Šalvar, 2014)
Kdy skončí váš život? Ten rodinný, ten milostný, ten biologický? Kdy je důstojnější to vzdát a kdy má cenu bojovat s hadiškou u pusy do posledního dechu? A kdo má právo o tom konci rozhodnout? Milena Holcová ve své knize tyto otázky nasvěcuje z různých úhlů. Na příběhu milostného trojúhelníku nás seznamuje se situacemi, do kterých se velmi pravděpodobně někdy v život dostaneme. Sylva (45let), která svůj sexappeal proinvestovala v rodinném zabezpečení, je zaskočena neperspektivním a o to bouřlivějším vztahem. Marie (60let), která vášeň vyměnila za workoholismus, se snaží uvěřit v romantiku podzimu života. A jan (65 let), úspěšný spisovatel, který sice ztratil iluze o sobě - ale docela dobře se baví iluzemi ostatních, tvoří neotřelý milostný trojúhelník. Příběh Sylvy, Marie a Jana nám přibližuje dilemata a kontroverze pozdního milostného života, důstojnosti a smrti. Milena Holcová nás nutí odpovídat si na nepříjemné otázky: Kdy a jak vzdáme život, kdo o tom má právo rozhodnout a kde jsou hranice naší i cizí důstojnosti.