Tajemná řeka - Blyton, Enid, 1897-1968 (Albatros, 2014)
Osmý a také závěrečný detektivní příběh s hrdiny Filipem, Dinou, Jackem a Luckou! Naše čtyřka se vydává s Billem na tajnou výpravu po řece. To by ještě nebylo nic neobvyklého. Tajných výprav zažily děti víc než dost. Tentokrát ale odlétají až na horký Středozápad mezi velbloudy a plují lodí po řece do končin, které ani nejsou vyznačené na mapě! Jak si však poradí, když zmizí Bill a jsou uvězněny v chodbách starobylého kláštera?