Měsíc nad horami : román z Nového Zélandu - Laureen, Anne, 1974- (Moba, 2014)
Lilian Ehrenfelsová se rozhodne doprovázet svého dědečka Gregora do Kaikoury, aby zde společně vybudovali observatoř. Nemá však ponětí, jak velké dobrodružství na ni čeká. Lilian je zaskočena záští místních obyvatel. Ambiciózní mladá žena je trnem v oku mnoha lidem. Pouze Henare, syn náčelníka kmene Maorů, má pochopení pro její velký sen. Není to však jen hvězdárna, co dědečka přinutilo k cestě, ale i utajený slib, který má kořeny v dávné minulosti. A jeho prozrazení nenchá kámen na kameni.