Trůn slunečního boha - O'Neill, Patricia L. (Klokan, 2012)
Hatšepsut nastupuje na egyptský trůn a musí všechny přesvědčit, že i žena dokáže spravovat zemi a vládnout jí. Přes intriky nepřátel, sabotáže na stavbě paláce a vzpouru v jižních oblastech se jí to podaří. Jen lásku k neurozenému Senenmutovi musí Hatšepsut tajit. A právě ta může být příčinou jejího pádu.