Volejte veterináře : příhody z veterinární kliniky - Abraham, Marc (Knižní klub, 2012)
V úvodu autor, mladý veterinář, nastupuje na noční provoz nonstop veterinární kliniky v anglickém Brightonu. Každý podvečer v šest hodin střídá svou denní kolegyni a do osmi do rána přijímá akutní případy, jak v ordinaci, tak i na zavolanou s dojezdem ke klientovi domů. V knize je věnováno dost prostoru jednotlivým veterinárním případům, které jsou prakticky vždy popisovány s nadhledem a humorem. Mezi pacienty se objevují nejčastěji kočky, psi, králíci, papoušci a hlodavci, ale v průběhu doby dojde i na lišku, koně či krávu.