Ekonomie rodiny v proměnách času, institucí a hodnot - Mlčoch, Lubomír, 1944-
Studie nabízí ekonomický pohled na instituci rodiny ve společnosti. Připomíná, že v historické perspektivě přebírá jednotlivé funkce rodiny trh. Srovnává různé modely a rodinné politiky v Anglii, USA a vybraných evropských státech.