Závoje princezny Salome - Walz, Eric, 1966- (Knižní klub, 2012)
Salome, princezna z Judeje - zrazená, zneuznaná, potupená. Vlastním národem prohlášená za zrádkyni a vražedkyni, nemilosrdně vyhnaná ze země. Ale také žena, jejíž čarovný tanec se závoji již více než dvě tisíciletí vyvolává fantazie básníků, malířů a skladatelů. Kdo však víme, jaký byl skutečný život této výjimečné ženy, jež se z lásky dopustila největší chyby ve svém životě?