Úskok - McClure, Ken, 1942- (Klokan, 2008)
Steven Dunbar je vyslán prověřit společnost zabývající se pěstováním geneticky upravených plodin, jejíž neprůhledné aktivity budí u místních obyvatel vážné obavy. Od počátku Steven naráží na řadu podivných náhod, někdo se ho snaží odradit a zastrašit. Skutečný výbuch strachu a paniky nastane v městečku poté, co se začne šířit krajně nebezpečná infekce přemnožených hlodavců. Za oběť jí padne místní třináctiletý chlapec, kterého pokousal potkan. Dunbarovi je jasné, že je nutné okamžitě zakročit...