V zemi bílého oblaku : první díl rodinné ságy z Nového Zélandu - Lark, Sarah, 1958- (Knižní klub, 2010)
Londýn 1852.Dvě mladé ženy se vydávají na dlouhou plavbu. Na Novém Zélandu je čeká zcela nový život a budoucí manželé, o nichž téměř nic nevědí. Sedmnáctiletá šlechtična Gwyneira se má provdat za syna bohatého "ovčího barona" a o deset let starší guvernantka Helen za farmáře. Jejich nová vlast je jim vylíčena jako ráj na zemi. Naleznou na druhém konci světa štěstí a lásku?