Tajemství proutěného košíku - Zinnerová, Markéta, 1942- (Albatros, 2009)
Dobrodružství všedních dnů dětí na venkově. Knižní podoba oblíbeného televizního seriálu, který získal řadu ocenění. Veselé i vážné příhody Klárky, Vládi a Tondy, jejich sourozenců a spolužáků mohou v malých obměnách prožívat všechny děti. Sny, radosti a trápení hrdinů knížky jsou podobné těm, s kterými se malí čtenáři setkávají dennodenně, a proto jim jsou "knižní" děti tak sympatické. Navíc zde nacházejí často i řešení problémů.