Život a soužití - Dudová, Gita, 1937- (Baronet, 2010)
Začátkem druhé poloviny padesátých let, v době tvrdého komunistického kádrování, šikany a špehování, získává hrdinka románu Kristýna naprosto záhadným řízením osudu zaměstnání v elitním podniku zahraničního obchodu. Sňatkem s perspektivním mladým kolegou se neočekávaně splní její sny o cestování. Nikoliv do Orientu, který od dětství romantické děvče láká, ale na Kubu.