Expedice Kolumbus - Dinosauři - Brezina, Thomas, 1963- (Expedice Kolumbus, 2010)
Miki a její bratr Tino narazí u lesního jezírka na ohromné stopy. Když se k tomu přidají otřesy země a v lese se mihne podivné zvíře, oba okamžitě napadne: dinosaurus! Ale to přece není možné? Pak se ale praještěr skutečně objeví. Co teď? Děti musí dinosaura zachránit a přenést ho zpátky do jeho doby. Ještě, že je tady Kolombus, jejich létající badatelská autoloď! Co je asi čeká? Připrav se i ty na vzrušující cestu do pravěku!