Dáma v modrém - Horáková, Naděžda (Původní česká detektivka, 2007)
Dáma v modrém je obraz uznávaného prvorepublikového malíře, který se dostal do nesprávných rukou, což spustilo kolotoč problémů. Na první pohled ztřeštěná eskapáda s obrazem však skončí vraždou. Valerián Choris v roli detektiva začne pátrat, co se za tím vším skrývá...