Srdce v písku - Janečková, Klára, 1979- (Ikar, 2010)
Osudy pilota Petra Hartmana a Sandry Koutné se protnou v Dominikánské republice, kde tráví se svými přáteli a rodinami dovolenou. Oba jsou si od prvního setkání sympatičtí a bezstarostně si užívají chvíle oddechu v exotickém prostředí. Nikdo z nich netuší, že se jejich pobyt záhy změní v noční můru a boj o přežití. Na letovisko Juan Dolio se totiž žene nebezpečný hurikán. Všichni dostanou přesné instrukce a uchylují se do krytu v místním kasinu, jediné budovy schopné odolat přírodním katastrofám...