Dějiny umění. - Pijoan y Soteras, José (Světové umění, 1979)
Svazek, doplněný barevnými reprodukcemi, zachycuje hlavní vývojové rysy evropského gotického umění i umění arabského světa, Indie, Číny a Japonska. Seznamuje s předgotickou clunyjskou a cisterciáckou architekturou, sfrancouzskou, španělskou a italskou gotikou, s uměním ve střední a severní Evropě, Velké Británii, ve východním Středomoří, se sasánovským a parthským uměním aj.