Dědictví - Courths-Mahler, Hedwig (MOBA, 1999)
Románový příběh vypráví životní osudy Georga Rodenberga, který vybudoval továrnu, ale jeho jediný syn musel k vůli hádce v níž přišel jeden člověk o život utéci z domova. Loď, na které se plavil ztroskotala. Starý muž stále věří, že jeho syn žije a ujme se dědictví.